Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η ΙΒ΄ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Στη Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Μητροπόλεων, Επισκοπών και Μονών καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Στη Συνάντηση προσκλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για την προώθηση των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν για δραστηριότητες και έργα που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κώστας Στεφανής, ενημέρωσαν για το Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, καρπό της συνεργασίας του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, μετά από τέσσερα σχολικά έτη επιτυχούς πορείας, προωθείται για πέμπτο σχολικό έτος για συμμετοχή των σχολείων. Μέχρι τώρα είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 1350 μαθητές γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολείων. Επιστημονικοί συνεργάτες του Γραφείου και εκπρόσωπος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ενημέρωσαν για την προωθούμενη δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Οι εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών, κ. Ανδρέας Χρίστου και Σωτήρης Σωτηρίου, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για το Πρόγραμμα «Φυτεύω για το κλίμα» και ζήτησαν τη συμμετοχή για δενδροφύτευση περισσότερων Μονών, Εκκλησιών και άλλων χώρων που ανήκουν στην Εκκλησία.

Ο κ. Ανδρέας Θεοδωρίδης, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενημέρωσε για το πιλοτικό πρόγραμμα-εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες σε όλες τις πόλεις τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ακολούθησε ενημέρωση από το συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου, κ. Ανδρέα Χριστοδούλου, για τις επαφές και την αναπτυσσόμενη αποτελεσματικώς συνεργασία του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με το Υφυπουργείο Τουρισμού, για ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και γενικά του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Έγινε ενημέρωση για την προσκυνηματική κρουαζιέρα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που έγινε το καλοκαίρι του 2019, καθώς και την προγραμματιζόμενη για το καλοκαίρι του 2020 κρουαζιέρα σε Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Καλαμάτα, Κατάκωλο, Κεφαλληνία, Γύθειο, Άνδρο (ή Μήλο) και Καστελόριζο.

Τόσο το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων όσο και εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών παρουσίασαν τις εκδόσεις τους, αντίτυπα των οποίων διένειμαν, καθώς και τις προγραμματιζόμενες εκδόσεις τους.

Ακολούθησε επίσκεψη των συμμετεχόντων στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, όπου ξεναγήθηκαν από το Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη.

Τη Συνάντηση φιλοξένησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος το μεσημέρι συναντήθηκε με τους εκπροσώπους και κατόπιν παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ανδρέας Χ. Χριστοδούλου, συνεργάτης του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.