Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία του κλήρου, των κατοίκων και των αρχών της Ιθάκης πανηγύρισε το Σάββατο, 6 και την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019 ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου την ανάμνησης της μετακομιδής, εκ της νήσου της Μυτιλήνης στην Ιθάκη, των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ του Ιθακησίου και των συν αυτώ Αγίων Νικολάου και Ειρήνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σπουδαιότητα και την ανάγκη της παρουσίας των εορταζομένων Αγίων στην καθημερινή μας ζωή.

Την Κυριακή το πρωί, 7 Ιουλίου 2019 τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τους κληρικούς της νήσου καθώς και προσκεκλημένων κληρικών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις αρετές της ταπεινοφροσύνης, της επιμονής και της αγάπης που επέδειξαν στη ζωή τους οι εορταζόμενοι νεομάρτυρες Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εφημέριο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου και Αρχιερατικό Επίτροπο της νήσου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστόδουλο Τριλίβα για την άριστη διοργάνωση της πανηγύρεως και την αβραμιαία φιλοξενία όλων των προσκεκλημένων κληρικών και λαϊκών κατά τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7:30 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βαθέος η Ιερά Παράκληση των Αγίων. Στη συνέχεια έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίων στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, το Βαθύ.

Στην κεντρική πλατεία κι αμέσως μετά την δέηση, το θείο λόγο κήρυξε ο Ιθακήσιος στην καταγωγή Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Γρίβας, Πατριαρχικός Επίτροπος Ιορδανίας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις θαυματουργικές παρεμβάσεις των εορταζομένων Αγίων.

Κατά την επιστροφή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου Ιθάκης και εφημέριος του εορταζομένου Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Περαχωρίου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας μετέφερε τις πατρικές ευχές κι ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ευχαρίστησε τον κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας του νησιού καθώς και τον ευσεβή λαό για την συμμετοχή τους στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής των νεοφανών Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Δεν παρέλειψε τέλος να απευθύνει λόγους ευχαριστίας στον εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Βαθέος Ιθάκης και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Καθαρών Πανοσ/το Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Μόσχο, άπαντες τους κληρικούς και τους λαϊκούς που έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις και πλαισίωσαν τα ιερά αναλόγια καθώς και την Φιλαρμονική της Ιθάκης, που τόσο όμορφα παιάνισε κατά την διάρκεια της ιεράς λιτανείας, κλείνοντας έτσι τον φετινό εορτασμό της μετακομιδής των ιερών λειψάνων των αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.