Κρυμμένοι στα υπόγεια οι πολίτες προσπαθούν να εξηγήσουν στα παιδιά τι συμβαίνει στην πατρίδα τους και τι είναι ο πόλεμος - Αυτοσχέδια μονάδα νεογνών σε υπόγειο.

Ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg από την Μαριούπολη, λιμάνι της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα πολύ κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές, καταγράφει την προσπάθεια των πολιτών να προστατευτούν από τις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων σε υπόγειο κτιρίου.

Γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένοι και βρέφη, παραμένουν σε ένα χώρο ελάχιστα φωτισμένο. Ένα μικρό κορίτσι μιλάει στην κάμερα και λέει απλά «δεν θέλω να πεθάνω». «Θέλω όλα αυτά να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», λέει η Βλάντα. Κλαίγοντας θυμάται ότι την ξύπνησε μια μεγάλη έκρηξη. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο πόλεμος».

Στην επιφάνεια του εδάφους, μία μητέρα ξεσπάει: «Δεν με νοιάζει για μένα, αλλά για τα παιδιά μου», λέει η Κριστίνα Κιριλένκο. «Ξυπνούν κλαίγοντας, φωνάζουν “τι συμβαίνει μαμά;”. Τι να τους απαντήσω; “Ο πόλεμος”; Δεν καταλαβαίνουν».

Οι New York Times δημοσιεύουν εικόνες από αυτοσχέδια μονάδα νεογνών σε υπόγειο καταφύγιο, σε άλλο σημείο της ανατολικής Ουκρανίας. Πρόωρα βρέφη, πολλά με ανάγκη παροχής οξυγόνου, βρίσκονται σε ράντζα σε ένα χώρο όπου συνωστίζονται πολλοί μαζί ενήλικες και παιδιά, προσπαθούν να αποφύγουν τον πόλεμο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.