1617 χρόνια μετά από την κοίμησή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Αττική γη και η πρωτεύουσα της χώρας υποδέχεται σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, την Τιμία χαριτόβρυτο και θαυματουργό Κάρα του με το Άφθαρτο αριστερό Ωτίο, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Πρόκειται για ιστορικής σημασίας γεγονός, καθώς με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, το πανίερο αυτό θησαύρισμα της Εκκλησίας θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών.

Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ θα κομίσει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην οδό Αχαρνών 340, έμπροσθεν του ξενοδοχείου «Ξενοφών».

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου-οδού Αχαρνών προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Στην πομπή θα συμμετάσχει και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία και στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος θα συγχοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Περίπου 250 εθελοντές θα συμμετέχουν προκειμένου το προσκύνημα να διεξαχθεί ομαλά σε μία από τις δυναμικές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς ήδη ενορίες ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα. Ωστόσο, θα προσέλθουν προσκυνητές και από το εξωτερικό.

«Το όλο γεγονός αυτό αποτελεί μία μεγάλη ευλογία για όλο τον κόσμο καθότι θα υποδεχθούμε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν από διάφορα μέρη της Ελλάδος μέχρι και από το εξωτερικό.
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει έως το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό, ο οποίος θα παραμένει ανοιχτός όλο το 24ώρο και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.