“Συμπληρώνεται” το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ιωάννου στο Νέο Προκόπιο!

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση και ανείπωτη χαρά, το Νέο Προκόπιο Ευβοίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα Ιερό Λείψανο: Το δεξί άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Αυτό το ιερό κειμήλιο, που λείπει από το υπόλοιπο άφθαρτο σώμα του Αγίου, θα έρθει να κοσμήσει το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου την παραμονή της μνήμης του, την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00.

Η άφιξη του δεξιού άφθαρτου χεριού του Οσίου Ιωάννου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Νέο Προκόπιο, καθώς έρχεται να συμπληρώσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται με ευλάβεια στο προσκύνημα.

Η ιστορία του Ιερού Λειψάνου αγγίζει την ψυχή.

Το δεξί άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου, μέχρι σήμερα, λείπει από το υπόλοιπο σώμα του Αγίου. Η θέση του στο ιερό λείψανο είχε αντικατασταθεί από ένα επίχρυσο ομοίωμα δεξιού χεριού, ενώ ένα τμήμα του βραχίονα είχε δωριστεί στην αγιορείτικη Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το Ιερό Λείψανο βρισκόταν ακόμη στα μαρτυρικά Μικρασιατικά χώματα.

Πλέον, μετά από χρόνια, το δεξί άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου επιστρέφει στο Νέο Προκόπιο, χάρη στην ευλάβεια και την αφοσίωση δύο αδελφών, απογόνων Καππαδοκικής προσφυγικής οικογένειας, οι οποίοι το φυλάσσουν με αγάπη.

Με την προτροπή του Πνευματικού τους πατέρα, οι αδελφοί προσφέρουν το Ιερό Λείψανο στο Ιερό Προσκύνημα, για να μοιραστούν την ευλογία του Οσίου Ιωάννου με όλους τους πιστούς.

Η επίσημη υποδοχή του δεξιού άφθαρτου χεριού του Οσίου Ιωάννου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00, παραμονή της μνήμης του Αγίου, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Η άφιξη του Ιερού Λειψάνου θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διήμερου πανηγυρικού προγράμματος προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου, το οποίο θα περιλαμβάνει θρησκευτικές Ακολουθίες, πνευματικές ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους πιστούς να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και να λάβουν την ευλογία του.

ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ!

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ώρα 10μ.μ. Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 6:45π.μ. Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Ώρα 8:30π.μ. Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ώρα 10:45π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Άγιοι Αρχιερείς Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Οι Ιερές Ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.