ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την έκτακτη σύγκλησή της αναγνώρισε το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών να χειριστεί το θέμα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας, επικυρώνοντας επί της ουσίας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Δ.Ι.Σ. αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Με δεδομένο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην τοποθέτησή του στην έκτακτη Ιεραρχία εισηγήθηκε «την αναγνώριση υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας» θεωρείται πλέον ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ουκρανίας και πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση, καθώς και το αν ο Αρχιεπίσκοπος θα μνημονεύσει αύριο τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Σημειώνεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη Ιεραρχία στην οποία κατατέθηκε η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αναφορικά με το θέμα του Αυτοκεφάλου .

Tο θέμα της ημερησίας διατάξεως της έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου αφορούσε στην εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με θέμα: «Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας»

O Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε εκτενώς την εισήγηση των δύο Συνοδικών Επιτροπών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της Επιτροπής Δογματικών και Κανονικών Ζητημάτων και της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, η οποία είναι θετική για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Δεκαδες είναι τα μηνύματα χαράς που δέχεται το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από ιερείς και πολίτες στο Κίεβο και άλλες πόλεις.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.