Στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας για πρώτη φορά με την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο τον Μάρτιο 2013 αφίχθη στις 15 Μαΐου 2018, κατόπιν προσκλήσεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου ο Καθολικός Πατριάρχης Αιθιοπίας Αμπούνα Ματθίας.

Ο τελευταίος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αιθιοπίας, που μετέβη στη Ρωσία τον Ιούλιο 1996 ήταν ο Πατριάρχης Αμπούνα Παύλος.
Στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας τον Αγιωτατο Καθολικό Πατριάρχη Αμπούνα Ματθία υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Παρών ήταν επίσης και ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Grum Abay Teshome με εκπροσώπους της Πρεσβείας του, στελέχη του ΤΕΕΣ, εκπρόσωποι της Αθιοπικής Διασποράς και κληρικοί της Μόσχας.

Καλωσορίζων τον Πατριάρχη Αμπούνα Ματθία ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέφρασε την ελπίδα για την καρποφορία της επισκέψεως η οποία θα αποβεί προς περαιτέρω ενίσχυση των μακραίωνων σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Αθιοπίας.

«Αφίχθημεν στη Μόσχα, προκειμένου να ανανεώσουμε την ιστορική φιλία μεταξύ των λαών Ρωσίας και Αβησσυνίας. Ευχαριστούμε τον Θεό για την ωραία αυτή ευκαιρία που μας δόθηκε να επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τη μεγάλη χώρα Σας», τόνισε ο αρχηγός της Εκκλησίας της Αθιοπίας.

Η επίσκεψη, η οποία θα συνεχισθεί μέχρι 20 Μαΐου, προβλέπει τις συναντήσεις με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο, τους εκπροσώπους των κρατικών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις μεταβάσεις σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, προσκυνήματα σε Ι. Ναούς και Μονές της Μόσχας και της περιφέρειας της Μόσχας.

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Αιθιοπίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Αιθιοπίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Αιθιοπίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Αιθιοπίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.