Συμπληρώθηκαν 160 έτη από τα Εγκαίνια του περιλάμπρου Ιερού Ναού της Πανταννάσης των Πατρών (Ο Ναός εορτάζει στο Γενέσιον της Θεοτόκου).

Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργός και περίπυστος εικών της Παναγίας της Βρεφοκρατούσης, την οποία καθ’ ημέραν πλήθη πιστών προσκυνούν.

Οι εορτασμοί άρχισαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη την Κυριακή 1.9.2019 στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, οι οποίοι υπηρέτησαν ως Διάκονοι στην Ενορία Πανταννάσης.

Με λόγια συγκινητικά ανεφέρθη ο Σεβασμιώτατος, στην χάρη της Παναγίας μας, στην ιστορία του Ναού και στην προσφορά της Ενορίας στην Αποστολική πόλη των Πατρών, ως και στη σημασία των λαμπρών εορτασμών της ιστορικής επετείου.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική μνεία στην καταστροφική μανία του σεισμού, ο οποίος έπληξε τον Ναό το 2008 και στις επίπονες προσπάθειες για την αναστήλωσή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Αρχιερέων Γρηγορίου, ο οποίος εθεμελίωσε τον Ιερό Ναό και Μελετίου, ο οποίος τον εγκαινίασε, ως και των Ιερέων των εν ευλαβεία ιερατευσάντων εν αυτώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.