Ρεπορτάζ της Rossiskya Gazeta

Στην επικείμενη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, μετά την πρόσκληση που διαβίβασε την Δευτέρα προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αναφέρεται η εφημερίδα rossiskya gazeta.

Το θέμα υπάρχει και σε αρκετές ιστοσελίδες, με γνώμονα το τηλεγράφημα του πρακτορείου Ria Novosti, το οποίο υπενθύμιζε ότι «Προκαθήμενος της Ελλαδικής Ορθόδοξου Εκκλησίας για πρώτη φορά πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία τον Ιούνιο του 2012», όπως και ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».

Όπως γράφει η Rossiskya Gazeta, «η χρονική περίοδος της επίσκεψης του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως και το πρόγραμμα της επίσκεψης προς το παρόν δεν αποκαλύπτονται».

Η ίδια εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στον ανταποκριτή της στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Χάρης Κονιδάρης.

«Η επίσκεψη αυτή απαιτεί σοβαρή προετοιμασία και συνεπώς, ο χρόνος της επίσκεψης δεν έχει ορισθεί επακριβώς» δηλώνει ο κ. Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Εκκλησίας, θα πρέπει να συζητήσουμε το θέμα στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα λάβει και την απόφαση.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα χαρεί να συνεχισθεί ο διάλογος με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Η Rossiskya Gazeta, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις πιο θρησκευόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το 95% του πληθυσμού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» ότι «η Ορθοδοξία είναι επίσημη θρησκεία της χώρας, ενώ η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κράτους».

Ιστορική χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Ρωσία

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Rossisakya Gazeta, Ria Novosti

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.