Με την Χάρη του Παναγίου και Πνεύματος και σεπτή ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, την Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου 2021, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή των μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα.

Ακολούθως τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευλάβεια.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.

Παρευρέθησαν, η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αιθιοπία Εξοχ. κ. Άννα Φάρρου, η Εριτιμ. Διευθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος κ. Όλγα Τζωρτζάτου, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπρόσωποι του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανασίου Ρούσσου και αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί Έλληνες, Αιθίοπες, Σύριοι κ.ά.

Ακολούθησε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης.Τα ψαλτήριο κόσμησε ο Ιεροψάλτης-Αναγνώστης κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη του μακαριστού προκατόχου του, Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κυρού Νικολάου (Θεοδούλου) καθώς και της μακαριστής Παρασκευής (Γανωτάκη) Βελισσαρίου, από τη Λίνδο της Ρόδου, η οποία προσέφερε το 1964 τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εις μνήμην του συζύγου της κυρού Βελισσάριου από την Κύμη Ευβοίας. Το οικόπεδο του κοιμητηρίου ήταν δωρεά του Αυτοκράτορα Μενελίκ Β προς τους Έλληνες της Αδδίς Αμπάμπα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για την ανακαίνιση του Ναού και του κοιμητηρίου γενικότερα, αλλά και όλους τους δωρητές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των Εγκαινίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.