Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ – Κοιμήθηκε ένας ευλαβής και σεβάσμιος ιερέας που υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ως εφημέριος στην ενορία του Τιμίου Προδρόμου στα Βασιλικά της Ιστιαίας.

Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Πατουλιάς γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου το έτος 1935 στο χωριό Κερασιά της Βορείου Εύβοιας. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Αναστασία έδωσαν στον πατέρα Νικόλαο τα πρώτα νάματα της πίστεως μας μεγαλώνοντάς τον «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Μετά το Γυμνάσιο μαθήτευσε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας. Νυμφεύθηκε την ακούραστη και καλή του πρεσβύτερα Ελένη και απέκτησαν τέσσερα εξαιρετικά παιδιά.

Κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας το έτος 1966 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο τον Τήνιο. Την επόμενη ημέρα, εορτή του Αγίου Συμεών του Πρεσβύτου, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέσα στην επισκοπική κατοικία.

Τοποθετήθηκε εφημέριος στην Ενορία του Γενεθλίου του Προδρόμου στα Βασιλικά για επτά χρόνια και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος Σελέντης τον μετέθεσε στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Λίμνη Ευβοίας. Κατόπιν διορίσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας όταν εκεί ήταν Μητροπολίτης ο Γεώργιος Παυλίδης. Από τον Μητροπολίτη Νικαίας Ιάκωβο Γκίνη έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών Κερατσινίου, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε με την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε στα αγαπημένα του Βασιλικά, από όπου και ξεκίνησε την ιερατική του πορεία και έτυχε μεγάλης φροντίδας από τους οικείους του. Ήταν αγαπητός από όλους τους χριστιανούς που υπηρέτησε, γιατί υπήρξε ένας εξαιρετικά ευγενής και ευχάριστος κληρικός με εκκλησιαστικό ήθος.

Η Εξόδιος Ακολουθία της κηδείας του τελέσθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2023 στα Βασιλικά από ιερείς της περιοχής, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Θάνου και μεταφέρθηκαν συλλυπητήριες ευχές στους οικείους του από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, τον οποίο ο μακαριστός π. Νικόλαος σεβόταν, τιμούσε και αγαπούσε ιδιαίτερα, γιατί απολάμβανε διαρκώς κοντά του την πληθωρική αγάπη του, το πατρικό ενδιαφέρον του και την στοργή του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.