Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει «μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων IDF.

Ο εκπρόσωπος του IDF αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ ανέφερε ότι πρέπει «να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό», μιλώντας στο CNN. Σημείωσε ότι ο στρατός έχει καλέσει «περίπου 300.000 εφέδρους προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ευρύτερη σύγκρουση».

Eνισχύονται οι ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Λέρνερ δήλωσε ότι ενώ οι έφεδροι θα επικεντρωθούν στη Γάζα, το IDF έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο, όπου η Χεζμπολάχ, ένα ισλαμιστικό κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν, συγκρούεται με τον ισραηλινό στρατό την τελευταία εβδομάδα. Την Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 23.000 κάτοικοι του Kiryat Shmona, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, πέραν των 28 κοινοτήτων που ζουν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα λιβανικά σύνορα για τις οποίες είχε ζητηθεί προηγουμένως εκκένωση.

Ο Λέρνερ κατέστησε την κυβέρνηση του Λιβάνου υπεύθυνη για τις ενέργειες της Χεζμπολάχ λέγοντας ότι είναι ένα κυρίαρχο κράτος που ελέγχει τα σύνορά του και ως εκ τούτου έχει «την ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ – ένας τρομοκρατικός στρατός – δεν θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η Χεζμπολάχ, υπό την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση του Ιράν, επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή μας».

Ο Λέρνερ προειδοποίησε ότι ενώ ο ισραηλινός στρατός επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά στην «αποσυναρμολόγηση και καταστροφή της Χαμάς βήμα προς βήμα», η Χεζμπολάχ θα πρέπει να δώσει «μεγάλη προσοχή» και να «σκεφτεί αν θέλει πραγματικά να περάσει αυτό το κατώφλι» με το Ισραήλ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.