Σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πως η χώρα του «θα απαντήσει κατάλληλα» και πως θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα (ξημερώματα της Κυριακής) Πολεμικό Συμβούλιο στο αρχηγείο των IDF σε στρατιωτική βάση στο Τελ Αβίβ, καθώς αναμένονται περίπου στις 2 τη νύχτα τα drones που εξαπέλυσε το Ιράν. Το Ισραήλ εκτιμά ότι περισσότερα από 100 drones έχουν εκτοξευθεί από την ισλαμική Δημοκρατία και κατευθύνονται αυτή την ώρα προς τη χώρα.

Στο μεταξύ και ενώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει απογειωθεί, με επιβάτη τον Μπένιαμιν Νετανιάχου χωρίς να ανακοινώνεται το πού βρίσκεται (παρά μόνο ότι βρίσκεται εντός ισραηλινής επικράτειας) ο πρωθυπουργός της χώρας σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του νωρίτερα προς τον ισραηλινό λαό δήλωσε πως το Ισραήλ «θα απαντήσει κατάλληλα» και πως θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή».

Προειδοποιώντας ότι «όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς», τόνισε προς τους Ισραηλινούς πολίτες ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, τόσο σε ό,τι αφορά την άμυνα όσο σε ό,τι αφορά και την επίθεση.

Στο Ισραήλ, ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου που ο IDF τέθηκε στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι έκανε γνωστό ότι αναβάλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

Και ενώ και ο γειτονικός Λίβανος ανακοινώνει ότι κλείνει προσωρινά τον εθνικό του εναέριο χώρο για όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και διερχόμενα αεροσκάφη μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ανέφερε ότι η χώρα του «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή.

Ο Γκάλαντ προετοίμασε τον μέσο Ισραηλινό για έκτακτη επιστράτευση, αναφέροντας ότι όλοι οι πολίτες της χώρας οφείλουν να ακολουθήσουν τις διαταγές εάν αυτές εκδοθούν από την Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας, ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.