Την απαγόρευση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων που υπερβαίνουν τους 100 συμμετέχοντες ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς πληθαίνουν στη χώρα τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εκκλησιών εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια έναν μήνα πριν από τη μεγάλη εβδομάδα.

Ο κ. Νετανιάχου πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι ναοί παραμένουν ανοικτοί, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ τα πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενθαρρύνονται να προετοιμαστούν για εξ αποστάσεως μάθηση

Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ επιβάλει ήδη 14ημερη καραντίνα σε όσους εισέρχονται στη χώρα.
Η Παλαιαστιανική Αρχή ανακοίνωσε ήδη από τη περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο της Βηθλεέμ, και της Βασιλικής της Γεννήσεως
Κοινή ανακοίνωση με την οποία προτρέπουν για συμμόρφωση προς τις προφυλάξεις και οδηγίες των πολιτικών αρχών οι οποίες αφορούν και την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ εξέδωσαν οι τρεις μείζονες κοινότητες επί προσκυνηματικών θεμάτων.

«Βιώνουμε μια περίοδο δοκιμασίας και έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού COVID-19 που εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται και τονίζεται ότι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες πολιτικές αρχές «για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού».

Και προσθέτει ότι βάσει των οδηγιών του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με το κλείσιμο του Ναού της Γεννήσεως καλούμε τους πιστούς και τους προσκυνητές να τηρούν κατά γραμμα τις οδηγίες αυτές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.