ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ανατροπή στις Συντάξεις Αυγούστου 2022 - Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία που εντάθηκε στην συνέχεια στα δημοσιονομικά. Διότι δόθηκαν πολλά χρήματα για τον κορονοϊό, για την προστασία της κοινωνίας, των εργαζόμενων των ανέργων των χαμηλοσυνταξιούχων με έκτακτα βοηθήματα κλπ. Επίσης υπάρχει η στήριξη που γίνεται στην κοινωνία για τα ενεργειακά (ρεύμα, φυσικό αέριο )”.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτή την περίοδο δικάζονται αγωγές, σε πρώτο βαθμό, που έχουν υποβληθεί την περίοδο 2015-2016. Με δεδομένο ότι θα πρέπει να εκδικαστούν όλες οι αγωγές που έχουν υποβληθεί έως 31 Ιουλίου 2020 (έναρξη ισχύος του νόμου 4714/20, που αποτέλεσε το νέο όριο που έθεσε το ΣτΕ), γίνεται σαφές ότι η καθυστέρηση θα παραταθεί και άλλο.

Η λύση που θα μπορούσε να προκριθεί αφορά τη σύσταση Συμβουλίου που θα κρίνει άμεσα και με πολύ πιο ταχύ τρόπο το σύνολο των αγωγών που έχουν υποβληθεί πανελλαδικά για το συγκεκριμένο θέμα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η διαδικασία πολύ νωρίτερα, δηλαδή σε περίπου ένα με ενάμισι έτος και να λάβουν οι δικαιούχοι τα χρήματά τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι να υπάρξει συμφωνία με τον ΕΦΚΑ, ώστε να μην καταθέτει εφέσεις έναντι των αρχικών αποφάσεων και να προχωράει έτσι ταχύτερα η διαδικασία της εξόφλησης. Άλλωστε, θεωρείται πρακτικά ανέφικτο να μην κριθούν θετικά όλες οι δίκες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθώς ήδη υπάρχουν τρεις ξεχωριστές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (2015, 2019 και 2020) προς τούτο.

Το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ερωτώμενος για την απόφαση του ΣτΕ, δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «η κυβέρνηση συμμορφώνεται με κάθε απόφαση διοικητικών δικαστηρίων», επισημαίνοντας παράλληλα πως ήδη έχουν δοθεί αναδρομικά για περικοπές στις κύριες συντάξεις, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από το 2020.

Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Αυγούστου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Αυγούστου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2022 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.