Γράφει η Μητρόπολη Άρτης:

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Επισκοπείο Άρτης, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα ετελέσθη Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο, ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην εορτή των Εισοδίων και στο Πρόσωπο της Θεοτόκου και ετόνισε το υμνογραφικό λόγιο:

«Χαίρε η Θεία Είσοδος των σωζομένων Πανύμνητε»

. Η προσφορά μας στον Θεό και στον συνάνθρωπο είναι η μόνη οδός για την ολοκλήρωσή μας.

Η Θεοτόκος προσεφέρθη στον Θεό και υπηρέτησε το σχέδιο της σωτηρίας των ανθρώπων. Και έτσι, αξιώθηκε, να φθάσει στην υψίστη καταξίωση, να γίνει μητέρα του Θεού και όλων των ανθρώπων. Έγινε «μετά Θεόν Θεός».

Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης Εισόδια της Θεοτόκου: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Επισκοπείο Άρτης

Εισόδια της Θεοτόκου:

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν.

Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.

Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου.

Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.