Γράφει η Μητρόπολη Σύρου:

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας στην Κίμωλο, στην οποία μετέβη το μεσημέρι από την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και Ιερέων από τη Μήλο και την παρουσία του Δημάρχου Κιμώλου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρετούντων στο νησί Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και των πιστών Κιμωλίων, οι οποίοι, παρά την επικρατούσα κακοκαιρία προσήλθαν και κατέκλυσαν τον Ναό.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία των εορτίων λειτουργικών συνάξεων για τη ζωή μας και στο πώς η Εκκλησία ενώνει αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, η Οποία εύχεται και προσεύχεται για τους ζώντες, τους εκκλησιαζομένους, τους περιλειπομένους και τους κεκοιμημένους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας,εγένετο η κατά το έθος λιτάνευση της αγίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου, ενώ από τα νοικοκυρεμένα σπίτια τους οι ευσεβείς Κιμώλιοι έραιναν με άνθη και αρώματα τις ιερές Εικόνες και τους συλλιτανεύοντες, γεγονός το οποίο παρεκίνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ να τους ευχαριστήσει από καρδίας και να τους συγχαρεί για τον πολιτισμό, την ευγένεια και την προσήλωσή τους στις παραδόσεις.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας Εισόδια της Θεοτόκου-Κίμωλος: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Παναγίας Οδηγητρίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.