Ένοπλες Δυνάμεις: «Μητρός τε και Πατρός και των προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνότερον και αγιώτερον εστίν η Πατρίς και εν μείζονι μοίρα και παρά τοις Θεοίς και παρ΄ ανθρώποις τοις νουν έχουσι» (Σωκράτης).

Από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους είναι η 21η Νοεμβρίου για τη χώρα μας καθώς, αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο συνδυασμός, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, η προσαγομένη στο Ναό του Θεού, είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Σήμερα, κάθε πολίτης εκφράζει την ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση και το σεβασμό του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μας κάνουν υπερήφανους, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται καθημερινά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο προσφέροντας πολύτιμη και πολυδιάστατη βοήθεια στην Πολιτεία, όποτε κι αν απαιτηθεί.

Και μπορεί σήμερα να θεωρούμε την ελευθερία της Πατρίδας μας δεδομένη και να εφησυχάζουμε, ωστόσο οι κίνδυνοι είναι πάντα παρόντες. Πρόκειται για μια αφελή αυταπάτη και μάλιστα πολύ επικίνδυνη. Διότι είναι απολύτως βέβαιο ότι ο εχθρός θα εμφανισθεί και θα μας απειλήσει όταν αντιληφθεί τη δική μας ολιγωρία ή αδυναμία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.