Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Σήμερα, στις 08.00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε η Έπαρση της Σημαίας ως είθισται και μετά την Θεία Λειτουργία θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη. Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στις 17:09, στη δύση του ήλιου θα γίνει η Υποστολή της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε facebook και twitter τα εξής:

Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα την Ημέρα των #Ενόπλων_Δυνάμεων της χώρας μας, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ζήτω οι #Ένοπλες_Δυνάμεις! Ζήτω το #Έθνος!

Για την ημέρα αυτή, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε σειρά δράσεων.

Από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξει «φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών», ενώ σε όλες τις ηλεκτρονικές οθόνες (τα video walls) της Περιφέρειας σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής θα προβάλλεται το μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμα, έχει αποφασιστεί γενικός σημαιοστολισμός της Αθήνας, ενώ το επίσημο σποτ για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων θα προβάλλεται και σε τηλεοπτικά κανάλια και στις οθόνες του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

Φωταγωγημένο με την ελληνική σημαία θα είναι το ελληνικό «Πεντάγωνο» στη Μεσογείων, ενώ από χθες στις ηλεκτρονικές πινακίδες των κεντρικών λεωφόρων της Αθήνας προβάλλεται μήνυμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η αφίσα του εορτασμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.