Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες από τη Δράμα στη Μήλο και από εκεί με θαλάσσιο ταξί στην Κίμωλο και τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας Προστάτιδος της νήσου και των απανταχού γης Κιμωλίων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η Θεοτόκος, εισοδεύουσα σήμερα στο Ναό, εισοδεύει τους πιστούς στα πρόπυλα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και μας καλεί όλους να βαδίσουμε προς αυτήν ενωμένοι, σαν μια οικογένεια, μέλη όλοι του σώματος του Χριστού, όπως αυτή εκφράζεται με τη συμμετοχή μας στις ιερές τελετές και τις λειτουργικές συνάξεις.

Και ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριο της μοναδικής Ενορίας της Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για την ανύστακτη ποιμαντική του μέριμνα προς τους ευγενείς Κιμωλίους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, έγινε η κατά το έθος λιτάνευση των ιερών Εικόνων της Παναγίας Οδηγητρίας, των Εισοδίων και της Οσίας Μεθοδίας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.