Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Όπως ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. και κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 31/8/2021, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων(οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2020 και είχαν ανασταλεί από τον Mάρτιο του 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού).

Κυρίαρχο αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών με Δικαστικούς Υπαλλήλους, δεδομένου ότι τα οργανικά κενά αγγίζουν τις 3.000 θέσεις, την ίδια στιγμή που δεν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκαν το 2017(εδώ και 4,5 χρόνια….), ενώ παράλληλα αυξάνονται αθρόα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχει ανατραπεί πλήρως η ορθολογική αναλογία 1 υπηρετούντος Δικαστικού ή Εισαγγελικού Λειτουργού προς 3 Δικαστικούς Υπαλλήλους και να έχουμε φτάσει σήμερα σε υπερδιπλάσιο αριθμό Δικαστικών-Εισαγγελικών Λειτουργών έναντι των Δικαστικών Υπαλλήλων, κατάσταση που εκ των πραγμάτων καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και αδύνατη, την λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Δυστυχώς, αν και το σύνολο των προβλημάτων στο χώρο των Δικαστηρίων, τα είχαμε για μια ακόμα φορά επισημάνει από την αρχή του καλοκαιριού με ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς την κυβέρνηση, κοινοποιούμενη προς όλους τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία πειστική απάντηση. Μάλιστα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα(1/9/2021), μετά από απαίτησή μας, με τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας των Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και των Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων της Αττικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 8/9/2021,με συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Υπουργού Εσωτερικών, του Προέδρου του ΑΣΕΠ και του Προέδρου της ΟΔΥΕ, αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματός μας για στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών και τέθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης προς τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, το επείγον αίτημα της ΟΔΥΕ, για την άμεση προκήρυξη κάλυψης 1000 οργανικών θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων, με όσο το δυνατόν λιγότερο χρονοβόρες διαδικασίες διαγωνισμών, που θα περιβάλλονται βεβαίως από την νομιμότητα του ελέγχου του ΑΣΕΠ. Στο αίτημα αυτό, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα απαντήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μπροστά σ΄αυτήν την πραγματικότητα και ευρισκόμενοι σε «αόριστη αναμονή», δεν έχουμε άλλες λύσεις, παρά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.