Καταβάλλεται, για το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως 15/10/2020, από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε ποσοστό 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι, που υπάγονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δεν απασχολούνται. Για τον μήνα Ιούλιο το συγκεκριμένο ποσοστό ορίζεται σε 60% των εργοδοτικών εισφορών.

Για το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως 30/9/2020 καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:

α) Για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα βάσει ΚΑΔ και είναι υπόκεινται σε ΦΠΑ, με την προϋπόθεση ότι έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019.

β) για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

• Ειδικά, και κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας, ορίζεται ότι για επιχειρήσεις-εργοδότες της περίπτωσης α′, που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως 15/10/2020, το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, ενώ για τις επιχειρήσεις- εργοδότες της περίπτωσης β′, που επίσης εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως το τέλος του έτους, δηλαδή τις 31/12/2020.

Τι προβλέπουν οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας στο φορολογικό νομοσχέδιο

Aγωνιώδεις προσπάθειες να πείσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν το προσωπικό και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, παρά την ανασφάλεια που δημιουργούν οι πραγματικές συνθήκες της αγοράς, καταβάλλει η κυβέρνηση προχωρώντας σε νέα ενίσχυση των εργοδοτικών εισφορών για όλους όσοι εντάσσονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει νέα αύξηση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών, αυτή τη φορά στο 100% για όσους εργαζόμενους εντάσσονται στον μηχανισμό.

Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ χρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια (SURE) και προβλέπει τη διατήρηση του προσωπικού με μειωμένο κατά 50% χρόνο εργασίας και με τη δυνατότητα καταβολής του 60% του ονομαστικού μισθού από το δημόσιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.