Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια μετά την προσευχή που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς Επισκόπου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ.

“Προσευχόμαστε στον Άγιο Νικόλαο της Σερβίας για να θωρακίσει, να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον πιστό σερβικό λαό“, είπε αρχικά ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος στο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης που εξέδωσε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

“Είθε οι προσευχές του Αγίου Νικολάου να είναι με όλους εσάς, και ιδιαίτερα σήμερα με όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Είθε η ειρήνη να επικρατήσει στη γη του Κοσσυφοπεδίου-Μετοχίων, στους αδελφούς και τις αδελφές μας, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ζουν εκεί”, υπογράμμισε.

Καθημερινά ο Μακαριώτατος θα προσεύχεται μπροστά στα λείψανα του Αγίου Νικολάου για να επικρατήση η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος θα ιερουργεί καθημερινά έως την Κυριακή 4 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Ο Μακαριώτατος καλεί όλους τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους για ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε μεγάλη λιτανευτική πομπή το Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος χαρακτήρισε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ως ζωτικής σημασίας όργανα και κάλεσε όλους τους υπευθύνους να μην αδιαφορήσουν για τους εκεί αδελφούς καθώς το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας.

“Χρειαζόμαστε προσευχή, πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχιια ως τμήμα της Σερβίας όπως πριν και τώρα και για πάντα, ώστε να μην συμβεί με κανέναν τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, το Κοσσυφοπέδιο και η Μετόχια να αποξενωθούν. Ας μαζευτούμε λοιπόν! Ας μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε δύναμη”, είπε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.