Στους ισχυρούς ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον Σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς, στην Αθήνα.

“Υπάρχουν ιστορικοί, υπάρχουν θρησκευτικοί δεσμοί μεταξύ μας. Δεσμοί αιώνων. Ο ελληνικός και ο σερβικός λαός πριν από δύο αιώνες επαναστάτησαν και οι δύο εναντίον της οθωμανικής καταπίεσης και πολέμησαν με επιτυχία για την ελευθερία τους”, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επετειακό έτος για τη χώρα μας. “Εμείς γιορτάζουμε φέτος τα 200 χρόνια του νέου ελληνικού κράτους, της ανεξαρτησίας μας. Και μαζί με τη Σερβία ήμασταν πάντα στην ίδια πλευρά του ιστορικού εγχειρήματος. Στεκόμαστε, λοιπόν, και σήμερα στο πλευρό του σερβικού λαού, της σερβικής κοινωνίας, προκειμένου να καταστείτε αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας γιατί πιστεύουμε ότι εκεί ανήκετε”, ανέφερε.

Η διαχρονική φιλία και συνεργασία των δύο λαών αποτέλεσε το επίκεντρο και κατά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Νίκολα Σελάκοβιτς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.