Εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τα παιδιά της Σικίνου, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ανήλθαν πεζή στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, ύστερα από πρόσκληση της Υπευθύνου Μοναχής Δωροθέας, η οποία τους μίλησε για το θυμίαμα και δη τη θέση του στη λατρεία της Εκκλησίας, συνδυάζοντας στοιχεία βιολογίας, γεωγραφίας και κοινωνιολογίας για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, στις οποίες φύονται τα δέντρα, από τα οποία παράγεται το λιβάνι.

Τους μίλησε, επίσης, και για τις αρετές που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, ώστε να τιμούν την εικόνα του Θεού, που φέρουν στην ψυχή τους και βλέπουν στο πρόσωπο του συνανθρώπου τους, ώστε να ευωδιάζουν και μέσα στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, τους εξήγησε τα σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής του θυμιάματος και τους παρουσίασε μικρού μήκους βίντεο, που είχαν δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά της Σικίνου οι Μοναχές από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Παρνασσίδος, στο οποίο αναλυτικά παρουσιαζόταν ο τρόπος κατασκευής θυμιάματος, με προσοχή και προσευχή.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, με τη βοήθεια των Καθηγητών τους, κατασκεύασαν το δικό τους μοσχοθυμίαμα, το οποίο τοποθέτησαν σε μικρά σακουλάκια και το πρόσφεραν στα Κατηχητικά Σχολεία της Σύρου, προκειμένου, διά της διαθέσεώς του, να ενισχυθεί η εκδρομή τους.

Τέλος, η Μοναχή Δωροθέα προσέφερε στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εικόνες και βιβλία, ευλογία της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Παρνασσίδος.

Η δράση αυτή κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί χάρη στη προσφορά εκλεκτών πρώτων υλών για το θυμίαμα από τον κ. Μιχ. Πλάτωνα, ιδιοκτήτη της Εταιρείας Platon, (aroma-eshop.com), και την πολύτιμη συμβολή, για την προμήθεια σκευών, ποδιών και γαντιών της Γερόντισσας Καικιλίας και των αδελφών της Ιεράς Μονής Προφ. Ηλία Παρνασσίδος και της κας Finica Harbuz από την Ολλανδία, τους οποίους η Μοναχή Δωροθέα ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.