Στο τραπέζι η εκλογή νέων Μητροπολιτών σε 3 περιοχές.

Χθες τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Για την μισής ώρας συνάντηση η Αρχιεπισκοπή δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει ουδεμία ανακοίνωση. Κι αυτό επειδή το θέμα ήταν…λεπτό!
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ανακοινώθηκε ως τελετή.

Αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συνεχάρη τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος για τη σημαντική του θέση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι δύο ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ζητήματα των θέσεων κληρικών που διεκδικούν Μητροπόλεις των λεγομένων “Νέων Χωρών”.

Πρέπει να σημειωθεί πως στις εκλογές των Μητροπόλεων των “Νέων Χωρών” κανονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει λόγο, και στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί διενέξεις μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου.

Συγκεκριμένα: “εις τα της εκλογής αρχιερέων εις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, η I.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη και δήλωσε προς το Οικ. Πατριαρχείον ότι: «Και περί του καταλόγου των εκλεξίμων εις αρχιερατείαν ικανώς διελάβομεν εν τω ειρημένω από κ’ Νοεμβρίου γράμματι και αύθις δε δηλούμεν ότι δικαίωμα αναφαίρετον του Οικουμενικού Πατριάρχου έσται το εισηγείσθαι διά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και εν τω καταλόγω αναγραφήν ονομάτων εκλογίμων κληρικών, ή και την διαγραφήν ονομάτων εκλογίμων κληρικών, ή και την διαγραφήν ετέρων λαμβάνειν δε γνώσιν του εκάστοτε καταρτιζομένου καταλόγου”

Αυτήν την στιγμή χηρεύουν οι Μητροπόλεις Λαγκαδά, Κιλκισίου, Καστορίας για τις οποίες έχει λόγο το Οικουμενικό Πατριαρχείο τυπικά.

Τέλος ο Μητροπολίτης της Χαλκηδόνος δώρισε συμβολικά στον Αρχιεπίσκοπο έναν εγκόλπιο που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.