ΣΚΟΠΙΑΝΟ - ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απαρχή συμφωνίας για το Σκοπιανό που επετεύχθη χθες μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κίτρους Γεώργιος, είχε πρωτοστατήσει στο ιστορικό συλλαλητήριο την Κατερίνη για το ζήτημα της Μακεδονίας, στο οποίο καθήλωσε με το λόγο του τους χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στην ειρηνική διαμαρτυρία για την προάσπιση της ιστορίας της πατρίδος μας.

Σε επικοινωνία που είχε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με τον Σεβασμιώτατο, ερωτώμενος για το φλέγον ζήτημα της ανακοίνωσης περί παραχωρήσεως του ονόματος Βόρεια Μακεδονία στους Σκοπιανούς ανέφερε:

Πρόκειται για μια απαράδεκτη λύση η συγκεκριμένη συμφωνία. Δεν επιλύεται ούτε το γλωσσικό ζήτημα ούτε το εθνολογικό.

Αυτοί θα θεωρούνται Μακεδόνες, η γλώσσα τους Μακεδονική. Πρόκειται για μια κακή λύση.

Υπάρχει ευαισθητοποίηση από τον κόσμο.

Οι πολίτες στη Βόρειο Ελλάδα ιδιαίτερα έχουν έντονη ευαισθησία γύρω από το ζήτημα αυτό.

Στη Βόρειο Ελλάδα τα θέματα αυτά παραμένουν ζωντανά.

Σαφώς στηρίζουμε την προοπτική της εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό. Δεν πρέπει να συνεχίσει να υποβόσκει το ζήτημα αλλά πρέπει να επιλυθεί.

Αν λυθεί σωστά το ζήτημα με το όνομα τότε θα λυθεί και το εκκλησιαστικό πρόβλημα, τις συνέπειες του οποίου μερικώς βιώνουμε και στην Κατερίνη, μιας και καθημερινά δεχόμαστε χιλιάδες πιστούς που έρχονται να κοινωνήσουν και να προσκυνήσουν μεταξύ των οποίων και κάτοικοι των Σκοπίων.

Οι Ιερείς μας δεν δύνανται να γνωρίζουν ποιος είναι ο κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να κοινωνήσει, αν είναι καθολικός ή προέρχεται από την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Δεν πιστεύω πως είναι εφικτό να περάσει η συγκεκριμένη συμφωνία από τη Βουλή. Οι βουλευτές μετά πως θα μπορέσουν να εμφανισθούν ξανά στις επαρχίες τους ενώ θα έχουν ψηφίσει αυτή τη συμφωνία;

Θα συνεχίσω τον αγώνα για τη Μακεδονία μας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
3
AIKATERINI VAS. PAPANIKOY

Καλημέρα σας,
Εμείς καταγόμαστε από τη Δυτική Μακεδονία και δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε ούτε το όνομα της Μακεδονίας μας ούτε την Ορθόδοξη Ελληνική Θρησκεία μας με κανένα ! Ειταί Έλληνας είναι αυτός Ειται Οιοσδήποτε Αλλοδαπός από οποία χώρα και αν προέρχεται ! Έχουμε Ιστορία 3.000 Ετών και πλέον .....

4
Σταματάκη Κωνσταντία

Την ευλογία σας σεβασμιότατε πατέρα Γεώργιε και την φωνή σας έτσι στεντόρεια και ελληνική πάντα να την ακούμε,σαν καμπάνα στην σιωπή και σαν φάρο στην τρικυμία.Θέλω να σας παρακαλέσω πολύ θερμά,να κάνετε αγάπη και να ναυλώσετε και πάλι λεωφορεία για τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια που ''δρομολογούνται '' από τις εξελίξεις και προς στιγμήν συνεδριάζουν τα μέλη του συντονιστικού "Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας" για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους,ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί από νωρίτερα σήμερα στην σελίδα της Επιτροπής,δυό Μακεδονικά Συλλαλατήρια,ένα την Παρασκευή 15/6/18 στο Σύνταγμα της Αθήνας το πρωί,κι ένα στις Πρέσπες,το Σάββατο 16/6/18 το πρωί . Είναι πολλοί που επιθυμούν διακαώς να παρεβρεθούν,όμως δεν δύνανται και γι'αυτό,σας ζητώ,να φροντίσετε και πάλι με όσα λεωφορεία μπορείτε εσείς και η κάθε ενορία της Μητροπόλεώς σας....Ειλικρινά σας ευχαριστώ