«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ορισμένα ζητήματα δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι σήμερα η παρέμβαση του Παναγιωτάτου για το ζήτημα της Αγια Σοφιάς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ του ακραίου και προκληρικού Ερτνογάν ήταν ΗΡΩΙΚΗ από όλες τις απόψεις.

Σε μια χώρα όπου η απουσία του Κράτους Δικαίου είναι εμφανής, ένας Ορθόδοξος Πατριάρχης ΤΟΛΜΗΣΕ, ύψωσε ανάστημα και τοποθετήθηκε για το ζήτημα της μετατροπής της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί.

Οφείλουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πληγωμένοι ή μη να συσπειρωθούν γύρω από τον Πατριάρχη μας . Χρειάζεται την βοήθεια όλων μας περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά πάλι τη δήλωση:

«Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός»

«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος»

«Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης, προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους. Όμως σε σημεία, που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολά μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα, δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.