Με την πλήρωση των κενών Μητροπόλεως Δράμας και Ηλείας ολοκληρώνονται σήμερα οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2022.

Το Σώμα της Ιεραρχίας θα κληθεί σήμερα να εκλέξει τον διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου καθώς και τον διάδοχο του προσφάτως παραιτηθέντως Μητροπολίτη πρώην Ηλείας, πλέον, κ. Γερμανού. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποδοχή της παραίτησης με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός παραμένει στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας ως Τοποτηρητής.

Χθες, τρίτη ημέρα των τακτικών εργασιών η Ιεραρχίας εξέλεξε τους νέους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο οποίος έλαβε 63 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων.

Ακολούθησε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη θέση του οποίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης ο οποίος έλαβε 60 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων.

Ακολούθως οι Εψηφισμένοι Μητροπολίτες έδωσαν αρχικά το Μικρό Μήνυμα ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και εν συνεχεία το Μεγάλο Μήνυμα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.