Όσοι Ιρανοί ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό εγκαταλείποντας το Ισλάμ, δεν έχουν πλέον την επιλογή να κρατούν μυστική την πίστη τους, καθώς από το έντυπο της νέας ταυτότητας απαλείφθηκε η επιλογή «άλλες θρησκείες».

Επομένως, οι Χριστιανοί θα πρέπει να δηλώνουν πλέον το θρήσκευμά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εμπόδια και τις διακρίσεις στην καθημερινότητά τους.
Χριστιανικές κοινότητες στο Ιράν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι με το μέτρο αυτό το καθεστώς της Τεχεράνης επιδιώκει να δημιουργήσει ένα μητρώο Χριστιανών, στοχεύοντας κυρίως σε αυτούς που εγκατέλειψαν το Ισλάμ.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούντ Μαχμούντ Αλαβί είχε εκφράσει την ανησυχία του «για την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν» , προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας προχωρούν σε προσαγωγές ανθρώπων που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, ζητώντας τους να δώσουν εξηγήσεις γιατί «εγκατέλειψαν το Ισλάμ».

Το Ιράν θεωρείται από τις πλέον επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για να είναι κανείς Χριστιανός. Όσοι πιστεύουν στον Ιησού, συχνά φυλακίζονται, διώκονται ή πέφτουν θύματα βιασμών, βίας ακόμα και δολοφονιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.