Τη νέα του όψη αποκαλύπτει ο ανακαινισμένος ναός του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο αφού το περασμένο Σάββατο καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Χθες απομακρύνθηκαν οι σκαλωσιές αποκαλύπτοντας, έπειτα από κάτι περισσότερο από τρεις μήνες εργασιών, τις νέες ανακαινισμένες όψεις σε όλη την μεγαλοπρέπεια τους.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr αποκαταστάθηκαν οι εξωτερικές λίθινες επιφάνειες της τοιχοποϊίας του ναού που παρουσίαζαν έντονα δείγματα φθοράς από το χρόνο.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός αναφέρει:

«Για τις εργασίες αυτές ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Ασκιανάκης, οι συνεφημέριοι του και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εκφράουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό.

Ευχαριστούν την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τουιις συνεργάτες της στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο τμήμα Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων κ.κ. Μαρία Μερτζάνη, Δέσποινα Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Κωσταλούπη για τις άοκνες ενέργειες τους.

Ευχαριστούν επίσης ευγνωμόνως τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου αλλά και για τη γενικότερη ηθική συμπαράσταση του ίδιου και των συνεργατών του.

Ευχαριστούν επίσης τη Διεύθυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Κρήτης για την προώθηση και επίβλεψη του έργου: τη Διευθύντρια και τους συνεργάτες της.

Τέλος ευχαριστούν τον συντηρητή κ. Βασίλειο Μαρκάκη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με ζήλο και συνέπεια εργάσθηκαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη συντήρηση της λιθοδομής.

Ευχόμαστε ο Κύριος μας, με τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης να χαρίζει σε όλους υγεία και δυνάμεις πολλές, ώστε να χαιρόμαστε όλοι τα καλά τους έργα στο Ιερό αυτό Μνημείο της Πίστης και του Πολιτισμού μας, στην ευλογημένη πόλη του Ηρακλείου, τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.