Έξι μήνες μετά την καταστροφική δόνηση των 6 Ρίχτερ, ναοί και εκκλησιαστικά κτίσματα του Ηρακλείου παραμένουν ερείπια – Έκκληση από ιεράρχες για επίσπευση της αποκατάστασής τους.

Σιωπή επικρατεί για το μέλλον των εκκλησιαστικών κτισμάτων μετά τον αιφνίδιο και καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι Κρήτης και την ευρύτερη περιοχή του στα τέλη του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Νέα Κρήτη» (neakriti.gr). Μέχρι και τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία, ενώ οι εξελίξεις της Εκκλησίας της Κρήτης με τις αρχαιρεσίες και την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης είχαν ως αποτέλεσμα να μην τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου ζητήματα όπως η εκ νέου ανέγερση εκκλησιαστικών κτισμάτων.

Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα ιεράρχες του νησιού, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου να κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία να επισπεύσει τις προσπάθειές της. Πιο συγκεκριμένα, έξι μήνες έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό που ξέσπασε στο Αρκαλοχώρι.

Οι υλικές ζημιές ήταν τεράστιες. Ζημιές, ωστόσο, δεν είχαν μόνο τα σπίτια και τα μαγαζιά, αλλά και οι εκκλησίες. Πολλά εκκλησιαστικά κτίσματα υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, ενώ σε άλλα δημιουργήθηκαν μεγάλες ή μικρές ρωγμές. Και οι εκκλησίες που υπέστησαν ρωγμές δεν ήταν μόνο του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών, αλλά και εκκλησίες που εντάσσονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια (πόλη του Ηρακλείου) και στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Οι ζημιές είναι μεγάλες και μέχρι τη δεδομένη στιγμή υπάρχει σιωπή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.