Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης ενώ στεφάνια κατέθεσαν στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη: ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, κομμάτων, οργανώσεων αποστράτων.

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Κ. Μ. Βερνιδάκης, ενώ ακολούθησε ομιλία για την Εθνική Αντίσταση από την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Σκαλανίου Κατερίνα Κοπιδάκη.

«Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Τιμή και δόξα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Εθνικής Αντίστασης»

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε την αντίσταση των Ελλήνων, κατά των κατοχικών δυνάμεων, τιμούμε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έδωσαν αγώνες, για την τιμή και την περηφάνια της χώρας μας.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και Βρετανών, αποτέλεσε υψίστης σημασίας γεγονός για την Εθνική Αντίσταση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανύψωση του ηθικού των Ελλήνων και την ενίσχυση του ένοπλου αγώνα για την ελευθερία, ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό.

Στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τους αγώνες για τη διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και να συντρίψουμε φαινόμενα νεοναζισμού και νεοφασισμού στην πατρίδα μας.

Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, διασφαλίζοντας την ελευθερία στη χώρα μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:30

Επίσημη Δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά.

Προσέλευση επισήμων και Αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία, από την κ. Κοπιδάκη Αικατερίνη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου.

ΩΡΑ 11:00

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Προσέλευση επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

1) Επιμνημόσυνη δέηση

2) Κατάθεση στεφάνων

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

ΏΡΑ 17:00

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.