Σείστηκε, με όλη τη σημασία της λέξεως, το κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας από τους λεβέντικους χορούς των πεντακοσίων περίπου Ηπειρωτών και των φίλων τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την Τσιπουροβραδιά.

Πρόκειται για την 14η Τσπουροβραδιά του Συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας «Ομόνοια», η οποία έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατόβραδο, 22 Φεβρουαρίου και θύμισε σε πολλούς τα πανηγύρια στους γεροπλατάνους στις πλατείες των χωριών της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου.

Το τσίπουρο έρρεε άφθονο και το κλαρίνο του Γιώργου Μπεζιάνη, το τραγούδι του Χρήστου Νάτση και το ντέφι του Γιώργου Ράμπου έδωσαν το έναυσμα στις τρεις γενιές των Ηπειρωτών να πιαστούν χέρι – χέρι και να ξεφαντώσουν μέχρι τα ξημερώματα και να αποχαιρετήσουν την αίθουσα με τον παραδοσιακό χoρό «πώς το τρίβουν το πιπέρι».

Η εκδήλωση, κατά κοινή ομολογία, ήταν άρτια διοργανωμένη και όπως και τα προηγούμενα χρόνια είχε πανομογενειακό χαρακτήρα, διότι συμμετείχαν εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντερλαγουέαρ, Δημήτρης Ροζανίτης και η πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Γεωργία Κλέτσου.

ΠΗΓΗ: «Αναμνήσεις»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.