Προς κατάργηση των μέχρι σήμερα σχολικών αργιών που αφορούν τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου και την γιορτή των Τριών Ιεραρχών κινείται πλέον το Υπουργείο Παιδείας, μετά και τη χθεσινή επιθυμία που απήυθυνε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ώστε να παύσει να είναι η προσωπική ονομαστική του εορτή, σχολική αργία.

Ο Υπ. Παιδείας από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της παιδείας και να κερδίσουμε χρόνο για τη λειτουργία των σχολείων, εκτιμά ιδιαίτερα αυτή την πρόταση και γι’ αυτό το Υπουργείο τη βλέπει θετικά και θα εξετάσει την εφαρμογή της.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) προτίθεται να ενεργοποιήσει στη συνέχεια τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές και να προταθεί για σχετική τροποποίηση των Κανονισμών Λειτουργίας των σχολείων.

Με την ευκαιρία αυτή, το ΥΠΑΝ ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προβεί και σε κατάλληλες διαβουλεύσεις, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες σχετικές συνεννοήσεις και διευθετήσεις, ούτως ώστε και η Ημέρα των Τριών Ιεραρχών και Εορτή των Γραμμάτων να μην είναι σχολική αργία, αλλά οι ανάλογες εκδηλώσεις τόσο για τους Τρεις Ιεράρχες όσο και για τη Γιορτή των Γραμμάτων να γίνονται μέσα στο σχολείο και σε σχολικό χρόνο. Για τον σκοπό αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και θα ετοιμαστεί επίσης η σχετική νομοθετική πρόταση.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, είπε ότι σε σχέση με την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αν θα γίνονται μαθήματα, καλό θα ήταν τη συγκεκριμένη μέρα να πραγματοποιούνται δραστηριότητες που να εξάρουν το έργο των Τριών Ιεραρχών και να εξηγείται στα παιδιά, γιατί η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην παιδεία και τα γράμματα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κινητοποίηση του Υπ. Παιδείας για κατάργηση των αργιών ήρθε μετά τον εκπεφρασμό της επιθυμίας του Αρχιεπισκόπου να μην αποτελεί σχολική αργία η ημέρα της ονομαστικής του εορτής, ο κ. Κυριακού είπε πως στην Κύπρο δεν τολμά κανένας τον πλήρη διαχωρισμό πολιτείας-εκκλησίας. Αν τολμούν, είπε χαρακτηριστικά, ας τα βάλουν κάτω και να ανοίξει ένας διάλογος για τον πλήρη διαχωρισμό τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.