Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο βράβευσε ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Μπρούκλιν Eric Adams, αναγνωρίζοντας τη βοήθεια της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, που βίωσαν έντονα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή, η Αρχιεπισκοπή είχε δραστηριοποιηθεί άμεσα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά ευπαθών ομάδων μέσω της σύστασης του Ειδικού Ταμείου Αρωγής για τον Covid-19.

Βοήθεια χωρίς διακρίσεις και κυρίως σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, η βοήθεια δεν περιορίστηκε στα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αλλά προσφέρθηκε χωρίς διακρίσεις σε όποιον κάτοικο των ΗΠΑ την είχε ανάγκη. Το Αρχιεπισκοπικό Ταμείο συνέλεξε το ποσό των 620.000 δολαρίων και τα χρήματα διανεμήθηκαν σε 358 παραλήπτες, οι οποίοι προέρχονται από 25 πολιτείες. Η πλειοψηφία της βοήθειας δόθηκε στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπως η Νέα Υόρκη.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανήλθε στα 2.500 δολάρια και τα επιδόματα που χορηγήθηκαν κάλυψαν επιτακτικές ανάγκες, όπως είναι η εξόφληση ενυπόθηκων δανείων, ενοικίων, λογαριασμών θέρμανσης ή τηλεφώνου, και εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι αιτούντες κυμαίνονταν από μονογονεϊκές οικογένειες μέχρι και οικογένειες στις οποίες όλα τα μέλη έχασαν την εργασία τους.

«Αυτό που κάνετε είναι το έργο του Θεού», είπε ο Ματ από το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι της Νέας Υόρκης, ο οποίος πληρωνόταν βάση προμηθειών και είδε το εισόδημα του να εξανεμίζεται μέσα στους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.