Μέσω τηλεδιάσκεψης, άρχισαν χθες 6 Οκτωβρίου οι εργασίες του ετήσιου Συμβουλίου των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, προεδρεύοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

«Αυτή είναι η πρώτη μου Συνέλευση με τους Ποιμενάρχες των Αμερικανικών Εκκλησιών» υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνοντας τις δυσκολίες της τελευταίας χρονιάς σε ό,τι αφορά το ποιμαντικό έργο.

«Αυτή η πανδημία, η οποία εξακολουθεί να είναι μαζί μας και έχει πλήξει ακόμη και τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία του Έθνους μας, είναι η χειρότερη παγκόσμια επιδημία σε έναν αιώνα. Σε όλες τις Πολιτείες, η Εκκλησία αντιμετώπισε περιορισμούς, απαγορεύσεις και προκλήσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς «μάθαμε νέους τρόπους να συναντιόμαστε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και να είμαστε χρήσιμοι ο ένας για τον άλλον και για τους πιστούς»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε επίσης στις νέες προκλήσεις, αλλά και στη συνεργασία των Εκκλησιών για την προσέγγιση της νεολαίας.
«Οι νέοι μας χρειάζονται να συνεργαστούμε μαζί τους, και είμαι ευγνώμων για το έργο που επιτελείται για την επιτάχυνση και την καινοτομία νέων υπηρεσιών»

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι έχει τεθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Νεολαίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Κανονικών Επισκόπων των ΗΠΑ.

«Είμαστε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων στις ΗΠΑ, Ιεράρχες που εκπροσωπούν διαφορετικές κοινότητες. Η ενότητα μας είναι ένα δώρο, μια ευλογία. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί για χάρη όλων των πιστών μας» κατέληξε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.