Αμερικής Ελπιδοφόρος: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου, τέλεσε την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Το Παρεκκλήσι και η αίθουσα γύρω από αυτό γέμισαν από πιστούς και προσωπικό της Αρχιεπισκοπής που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρέστη στη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος κ. Ηλίας Βίλλης, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο.

Παρόντες ήταν ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, και οι εκλεγμένοι Επίσκοποι Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Αντώνιος Αβραμόπουλος, καθώς και πολλοί κληρικοί από την περιοχή.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε το μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την μεγάλη επίδραση και κληρονομιά που άφησε στην Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος.

Ειδική αναφορά έκανε σε δύο αφοσιωμένα μέλη του επιτελείου του Ιακώβου για χρόνια, οι οποίες παρέστησαν στη λειτουργία, τις Paulette Poulos και Nikki Calles.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.