Κοινό μήνυμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει την προκλητικότητα στο Αιγαίο, έστειλαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο.

Οι κ.κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και εστίασαν στη στρατιωτική συνεργασία, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και συζήτησαν για την αναπτυσσόμενη αμυντική εταιρική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός Υπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του «για την ουσιαστική υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στης ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιοανατολοικής Ευρώπης, με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας να εκφράζει την εκτίμησή του για τη φιλοξενία της Ελλάδας στις αμερικανικές βάσεις στη Σούδα αλλά και στις άλλες ελληνικές πόλεις και να υπογραμμίζει την σπουδαιότητα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης το οποίο πλέον αποτελεί κόμβο και για τη μεταφορά δυνάμεων και εξοπλισμού των ΗΠΑ προς και μέσω της Ανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε αναπόφευκτα και η τουρκική προκλητικότητα και η ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Ο Ελληνας υπουργός παρουσίασε στοιχεία παραβιάσεων και προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.