Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ιερό ναό στην Φλόριντα όταν ιερέας δάγκωσε το χέρι μιας γυναίκας κατά την θεία μετάληψη με το πρόσχημα ότι πήγε να προστατεύσει την όστια.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά με τον ιερέα να παραδέχεται στους αστυνομικούς την πράξη του όταν έγινε καταγγελία σε βάρος του.

Από την πλευρά του το θύμα του δαγκώματος υπονόησε στους αστυνομικούς ότι η κίνηση του ιερέα έγινε λόγω των ρούχων που φορούσε. «Δεν μου έδινε την όστια. Δεν ξέρω αν ήταν για τον τρόπο με τον οποίο είχα ντυθεί ή κάτι άλλο» ανέφερε η γυναίκα.

Από την πλευρά του ο ιερέας αρνήθηκε ότι κίνητρό του ήταν η αμφίεση της γυναίκας. «Δεν κρίνω κανέναν για το πώς ντύνεται» ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν η γυναίκα επέστρεψε για δεύτερη φορά στον ναό για να κοινωνήσει – καθώς την είχε διώξει νωρίτερα επειδή, όπως είπε, «δεν γνώριζε τη διαδικασία» – την ρώτησε αν είχε εξομολογηθεί. «Αν δεν έχεις εξομολογηθεί δεν μπορείς να κοινωνήσεις. Ναι τη δάγκωσα, υπερασπίζομαι το ιερό μου καθήκον» πρόσθεσε ο ιερέας, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Η Αρχιεπισκοπή του Ορλάντο υπερασπίστηκε σε ανακοίνωσή της τον ιερέα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η γυναίκα έβαλε με τη βία το χέρι της στο σκεύος και προσπάθησε να πάρει όστια.

“Όταν τον έσπρωξε και απαντώντας σε μια βίαιη κίνηση ο ιερέας τη δάγκωσε ώστε να αφήσει την όστια. Αν και δεν επικροτούμε τέτοιες κινήσεις, ο ιερέας απλά προσπαθούσε να σταματήσει μια κίνηση βεβήλωσης της Θείας Κοινωνίας”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.