Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δημιουργήθηκε η Ορθόδοξη Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (OPAC) της οποίας ο σκοπός είναι να εντοπίσει γεγονότα δίωξης χριστιανών σε όλο τον κόσμο και να καταπολεμήσει την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

«Η αποστολή της επιτροπής είναι να παρέχει δημόσια υποστήριξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να προωθεί, να υποστηρίζει και να προστατεύει τον Χριστιανισμό παγκοσμίως από την καταπίεση, την απομόνωση και την προκατάληψη», ανέφερε ένα μέλος της επιτροπής στο ρωσικό Ρία Νόβοστι. Μεταξύ των ιδρυτών της επιτροπής είναι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Για πολύ καιρό, η ταπείνωση και η κατάφωρη δίωξη των Χριστιανών θεωρούνταν το status quo» ανέφερε ένας εκ των ιδρυτών, ο κ. Γιώργος Τζιτζίκος πρώην σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε κυρίως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα υψώσουμε τη φωνή μας για όλους τους πιστούς, επειδή η μισαλλοδοξία ενός πράγματος είναι καταπίεση για όλους. Ο OPAC θα λάμψει χωρίς φόβο ή δισταγμό για την αλήθεια για το τι συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα. Ελπίζουμε συνεργασία με εκείνους που μοιράζονται τις αξίες και τους στόχους μας «, δήλωσε ο κ. Τζιτζίκος.

Η δημιουργία της οργάνωσης προήλθε από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, το οποίο, όπως δηλώνουν τα μέλη της επιτροπής, ήταν παραβίαση της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης. Ένας άλλος εκ των ιδρυτών της Επιτροπής δήλωσε ότι ο οργανισμός «θα πολεμήσει ενάντια σε τέτοιες ενέργειες, όπου κι αν συμβούν«. Ο OPAC καλεί επίσης όλους τους ανθρώπους που έχουν βιώσει οι ίδιοι διώξεις να αναφέρουν τέτοια γεγονότα.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής είπε στη RIA Novosti ότι στόχος της είναι επίσης να διατηρήσει την ενότητα της Ορθοδοξίας, η οποία απειλείται με σχίσμα τα τελευταία χρόνια.

«Η Επιτροπή θέλει να εργαστεί για χάρη της ενότητας. Προβλήματα παρόμοια με αυτά της Ουκρανίας υπάρχουν παντού – στην Κύπρο, παντού. Η Επιτροπή σκοπεύει να συνεργαστεί με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Οι ιδρυτές θα στείλουν κατάλληλες επιστολές σε όλους τους Προκαθημένους. Θα σταλούν επίσης επιστολές σε κυβερνήσεις, απαιτώντας από αυτούς την προστασία του χριστιανικού κόσμου»- είπαν στο Ria Novosti.

«Η Επιτροπή σκοπεύει να προστατεύσει τους Χριστιανούς από σφαγές, απαγωγές και να προστατεύσει χριστιανικά μνημεία. Πολλά μνημεία έχουν καταστραφεί, ειδικά στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Το έργο μπορεί να βοηθήσει τους Χριστιανούς στην αφρικανική ήπειρο, στην Ασία, σε περιοχές όπου οι Χριστιανοί έμειναν απροστάτευτοι … Η Επιτροπή θα προσπαθήσει να προστατεύσει ανθρώπους και μνημεία, «- είπε το μέλος της επιτροπής.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.