ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις του Ιουλίου. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, στο πλαίσιο περιοδείας που υλοποιεί στην Βόρεια Ελλάδα.

Συντάξεις Ιουλίου 2020 – συνεχίζονται οι πληρωμές

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Ιουλίου 2020 την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2020 την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουλίου 2020 θα καταβληθούν την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020)

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2020

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, στο πλαίσιο περιοδείας που υλοποιεί στην Βόρεια Ελλάδα.

Ολα αυτά αφορούν την ψηφιακή σύνταξη, η πιλοτική εφαρμογή της οποίας έχει αρχίσει αλλά σύμφωνα με το τεθέν από τον ίδιο τον Γ. Βρούτση χρονοδιάγραμμα μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξει «Εναρξη και πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής σύνταξης “Ατλας” για το 40% των νέων συντάξεων», ενώ μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με το επικοινωνιακό κυβερνητικό αφήγημα θα επεκταθεί στο 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Οπως προκύπτει από τις ίδιες τις αποφάσεις του Γ. Βρούτση, η ψηφιακή αλλά σε καμία περίπτωση αυτόματη και μάλιστα εντός δευτερολέπτων απονομή σύνταξης που έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ατλας» αφορά μόνο δύο κατηγορίες συνταξιοδοτήσεων και συγκεκριμένα:

-τα αιτήματα μεταβίβασης κύριας σύνταξης λόγω θανάτου του συνταξιούχου και

-τα αιτήματα απονομής γήρατος σε δικαιούχους του τέως ΟΓΑ χωρίς χρόνο διαδοχικής ασφάλισης.

Βέβαια ακόμη και σε αυτές τις «εύκολες» για τη διεκπεραίωσή τους περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεων τίθεται ως προϋπόθεση να είναι διαθέσιμα τα ψηφιακά δεδομένα πληρωμών συντάξεων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν το πληροφοριακό σύστημα «Ατλας» δεν διαθέτει τα δεδομένα, θα μεταθέτει την έκδοση των συντάξεων «εν ευθέτω χρόνω».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΦΚΑ στην ιστοσελίδα του: «Στην πλήρη λειτουργία της από τον Ιούνιο του 2020, η νέα ψηφιακή διαδικασία απονομής σύνταξης προβλέπεται να λειτουργεί ως ηλεκτρονική υπηρεσία επιπέδου 4, με την έκδοση της απόφασης να ολοκληρώνεται δευτερόλεπτα μετά την υποβολή του αιτήματος από τον συνταξιούχο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.