«Ο στόχος είτε ήταν η εκκλησία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, ήταν πάντως ο άνθρωπος διότι και στην εκκλησία εισέρχονται άνθρωποι για να προσευχηθούν, αλλά και από την εκκλησία περνούν άνθρωποι για να πάνε στον προορισμό τους», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Η πράξη είναι καταδικαστέα διότι το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πληγεί και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων αλλά και από την άλλη πλευρά να υπάρξει και συνέπεια, όπως ο θάνατος ή ο τραυματισμός»

Ερωτηθείς αν η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών ή τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας απάντησε: «Η Εκκλησία ούτε πολιτικοποιεί τον λόγο της, ούτε έρχεται να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντιπαράθεσης είτε με την κυβέρνηση, είτε με την αντιπολίτευση. Η Εκκλησία πάντοτε εκφράζει έναν λόγο συνοχής».

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστολής των 22 Ιεραρχών της Μακεδονίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε: «Σκοπός της είναι να επικαιροποιήσει τις υπάρχουσες εξελίξεις και να υπομνήσει τους υφισταμένους κινδύνους. Πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή αντιμετώπιση του περιεχομένου της Συμφωνίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.