Ιωάννινων Μάξιμος: Εορτάστηκε στην Πόλη των Ιωαννίνων η Διπλή εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσης και του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου στον Φερώνυμο περικαλλή νεόδμητο Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της 11ης Ιουλίου με την τέλεση της Αρχιερατικής Λειτουργίας. Προ του Εόρτιου Εσπερινού τελέστηκαν οι παρακλητικοί κανόνες της Ιεράς εικόνος της Θεοτόκου και του Οσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων καθώς και πλήθος κόσμου που προσήλθαν από νωρίς διά να τιμήσουν την ιερά Πανήγυρη του Οσίου. Προ της Απολύσεως τελέστηκε η Λιτάνευση των Ιερών εικόνων της Θεοτόκου Τριχερούσης και του Αγίου Παισίου πέριξ του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Παϊσίου και στα χαρίσματά του που πρέπει να μιμηθούμε. Τέλος ευχαρίστησε του πατέρες του άρχοντες τους λαικούς συνεργάτες καθώς και κάθε άνθρωπο που διακονεί τον ιερό ναό καθώς και τον φιλοχριστό λαό του Θεού που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον Ιερό αυτό τόπο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.