Σε βαρύ κλίμα εξαιτίας της απόφασης της πολιτείας να σταματήσει τη λειτουργία της η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα – προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα από τους Αποφοίτους του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το αντάμωμα άρχισε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό της Μονής , την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους καθηγητές και σπουδαστές.

«Δόξα τω Θεώ που δεν έγινε το χειρότερο σενάριο που ζητούσε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή να κλείσει εντελώς η Βελλά. Και στις 22 Ιουνίου και στις 14 Ιουλίου επέμεναν όχι μόνο να κλείσει η ΑΕΑ και το Λύκειο, αλλά να μην έρθει ούτε η ΣΜΥΚ. Αυτό δεν το πέτυχαν. Η πίκρα μας είναι μεγάλη γι’ αυτό που μας έκανε η Σύνοδος.

Δεν περνά αυτό το πράγμα έτσι. Θα πρέπει να πω ότι για την αντίδρασή μου η Σύνοδος μου έστειλε γράμμα, με το οποίο με επιπλήττει και μου ζητά να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο που μίλησα. Εγώ ό,τι είπα, το πίστευα και το εννοούσα. Δεν είπα τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ αυτά που πίστευα και πιστεύω. Είμαι μοναχός και πρέπει να ταπεινώνομαι, δεν έχω πρόβλημα. Αν θέλουν να με ταπεινώσουν, ζητώ συγγνώμη, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.