«Κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους», αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Για ένα «λάθος» των δύο ιερέων, για το οποίο μάλιστα έχουν ζητήσει συγνώμη (και από το ποίμνιο τους), έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, αναφορικά με το θέμα της αργίας που τέθηκε σε δύο ιερείς της Μητρόπολης που χορήγησαν τη θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλώντας στο orthodoxtimes για το περιστατικό, τόνισε πως επρόκειτο για δύο ιερείς που διέπραξαν αυτό το λάθος, ο ένας τον προηγούμενο χρόνο και ο δεύτερος το εφετινό Πάσχα. «Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του που ένα παλαιό ζήτημα πήρε τέτοια διάσταση σήμερα.

«Η αργία τώρα έχει περάσει, οι ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η φασαρία. Πρόκειται για καλούς ανθρώπους, κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Όπως δήλωσε, το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την εκκλησιαστική διαδικασία και τα μυστήρια της Εκκλησίας. «Όλες οι σύνοδοι των αυτοκέφαλων εκκλησιών, αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της θείας ευχαριστίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχουν συνοδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται», ανέφερε στο orthodoxtimes.gr ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.