Με την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο εορτασμός δεν θύμιζε σε τίποτα αυτούς των προηγούμενων ετών καθώς έγινε με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στην δοξολογία που έγινε στην Μητρόπολη και στην κατάθεση στεφάνου οι παρουσίες ήταν περιορισμένες.

Ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος της πόλης, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, ο Πρύτανης και η ηγεσία στρατού, αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μπιζανομάχων δήλωσε:

«Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους, μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει, ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοι τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.