ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Δεν έχει προλάβει να κλείσει η πρώτη εβδομάδα του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ στον Βρετανικό θρόνο και ήδη οι πρώτες γκρίνιες και παράπονα έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως των σόσιαλ μίντια αλλά και των βρετανικών εφημερίδων. Φυσικά, ο 73χρονος «νέος» ηγέτης δεν ήταν άγνωστος στο Βρετανικό κοινό και Τύπο.

Όλοι γνωρίζουν -μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας- τις παραξενιές του και τις ιδιοτροπίες του. Από τις ερωτικές του φαντασιώσεις να ξαναγεννηθεί ως «ταμπόν μέσα στον κόλπο της Καμίλα» (όπως ο ίδιος διηγόταν στις περίφημες ηχογραφημένες συνομιλίες του από τα 80’ς) μέχρι τις απαιτήσεις να σιδερώνονται τα κορδόνια του και να βρίσκει την οδοντοβουρτσά του έτοιμη με την οδοντόπαστα πάνω, τόσο… όσο χρειάζεται, γιατί είναι και αρχιτσιγκούνης.

Τα κόργκις στο πύρ το εξώτερον
Το πρώτο φάουλ, λοιπόν που ενόχλησε τους Βρετανούς, είναι το γεγονός ότι μόλις ανέλαβε βασιλιάς και πριν ακόμα θάψει την μητέρα του, η πρώτη του κίνηση ήταν να ξεφορτωθεί από τα πόδια του, τα κόργκις της, τα δύο πολυαγαπημένα σκυλάκια της Βασίλισσας Ελισάβετ. «Αν είναι δυνατόν, αυτά τα πλασματάκια τον πείραξαν;», «Μέσα σε ένα ολόκληρο Μπάκιγχαμ με 650 δωμάτια, 490 παρατρεχάμενους και ατελείωτους κήπους δεν μπορούσε να βρεθεί μια γωνιά για τα σκυλάκια της αγαπημένης μας βασίλισσας;» αναρωτιόντουσαν οι loyalists, οι πιστοί Βρετανοί βασιλόφρονες στα σόσιαλ μίντια.

Ηνωμένο Βασίλειο: Βγαίνουν στην επιφάνεια τα “κουσούρια” του νέου Βασιλιά – Οι παραξενιές του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Για τους Βρετανούς, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται κάποιος στα ζώα είναι ενδεικτικός του χαρακτήρα του και ο Κάρολος ήδη με την κίνησή του να ξεφορτωθεί τα Κόργκις χρεώθηκε το πρώτο φάουλ. Την πρώτη μέρα που ανέλαβε Βασιλιάς, κάλεσε τον αδερφό του πρίγκιπα Άντριου (ο οποίος και είχε δωρίσει τα δύο κόργκιςστην Βασίλισσα, αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα τους) και του τα ξανάδωσε πίσω. «Τι είναι τα σκυλάκια, δώρα γάμου που τα γυρνάς πίσω γιατί δεν σου έκαναν;» σχολίαζαν loyalists στο twitter.

«Εμείς οι απλοί θνητοί, αν πεθάνει ο γονιός μας, κρατάμε το ζώο συντροφιάς του και το φροντίζουμε ως μια γλυκιά ανάμνηση και σεβασμού του αγαπημένου μας προσώπου και αυτός τα ξαπόστειλε πριν ακόμα θάψει την μητέρα του!» σημείωνε κάποιος άλλος. Και από κάτω εκατοντάδες τα «θυμωμένα» προσωπάκια του facebook συμφωνούσαν μαζί του.

Ηνωμένο Βασίλειο: Βγαίνουν στην επιφάνεια τα “κουσούρια” του νέου Βασιλιά – Οι παραξενιές του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

To τέλος του Κλάρενς Χάους
To δεύτερο φάουλ του Καρόλου, είναι ότι μαζί με τα Κόργκις θέλει να ξεφορτωθεί και το προσωπικό του Κλάρενς Χάους, του οίκου του, τώρα που μετακομίζει στο Μπάκιγχαμ. Αναυδο το προσωπικό πληροφορήθηκε την Δευτέρα και εν μέσω πυρωτεδών προετοιμασιών λόγω του πένθους, ότι μόλις τελειώσουν οι παράτες και οι τελετές από τα 102 άτομα που εργάζονται στο Κλάρενς Χάους θα απομείνουν ελάχιστοι. Ο νέος Βασιλιάς σκοπεύει να κρατήσει όλο το προσωπικό της μητέρας του(490 άτομα) σύν κάποιους απαραίτητους υψηλόβαθμους βοηθούς από το Κλάρενς Χάους και οι υπόλοιποι «γειά σας». Και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι τον υπηρέτησαν για πολλές δεκαετίες πιστά.

Είναι οι άνθρωποι -για παράδειγμα- που άλλαζαν τις φωτογραφίες σε όλο τον Κλάρενς Χάους του, ανάλογα ποιά από τις δύο, Νταϊάνα ή Καμίλα βρισκόταν στο παλάτι. Οικογενειακές φωτογραφίες με τα παιδιά όταν ήταν η Νταϊάνα… Φωτογραφίες του Καρόλου και Καμίλας, όταν ερχόταν στα κρυφά η Καμίλα. Και φυσικά, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που «εξαφάνιζαν» κάθε ίχνος από τις παρασπονδίες του. Οι ίδιοι, πλέον, αισθάνονται προδομένοι ενώ οι φόβοι ότι θα ανοίξουν πολλά απολυμένα στόματα στα tabloids είναι πλέον ορατοί.

Ηνωμένο Βασίλειο: Βγαίνουν στην επιφάνεια τα “κουσούρια” του νέου Βασιλιά – Οι παραξενιές του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

0 Κάρολος, ως πρίγκιπας της Ουαλίας, στο Κλάρενς Χάους απασχολούσε τέσσερις σεφ, δύο μπάτλερ, δύο οδηγούς, πέντε οικονόμους, τρεις προσωπικούς βοηθούς για να τον ντύνουν/γδύνουν (βαλέτ), 12 άτομα στις δημόσιες σχέσεις, 2 υπεύθυνους ταξιδιών, 30 άτομα στο λογιστήριο και άλλα 31 άτομα ως γραμματείς και συνοδούς.

Με μια επιστολή που τους έστειλε ο Κάρολος, μέσω του γραμματέα του σερ Κλάιβ Άντερτον, τους ενημέρωσε πως το Κλάρενς Χάους θα βάλει λουκέτο! «Αν αυτός είναι ικανός για να αναλάβει το νέου του ρόλο ως Βασιλιά, εμείς γιατί να μην έχουμε μια ευκαιρία να αποδείξουμε τις ικανότητές μας στο Μπάκιγχαμ;» αναρωτιόταν ένας από το προσωπικό του, περιμένοντας έξω από το Κλάρενς Χάους στην σειρά μαζί με τους υπόλοιπους, να περάσει το αυτοκίνητο με την σωρό της βασίλισσας, για να υποβάλουν τα σέβη τους. «Τζάμπα χωλοσκάς», του απάντησε ένας άλλος. «Άλλη μια λερωμένη πένα να του δώσουν στο Μπάκιγχαμ και θα έχουν όλοι τους την τύχη των Κόργκις». Και όλη σειρά των βοηθών χαμογέλασε με νόημα, ενώ στο βάθος φάνηκε το αυτοκίνητο με την σωρό της Ελισάβετ…

Οι πένες της οργής
Και έτσι ερχόμαστε στο τρίτο του ατόπημα. Δύο φορές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ υπέγραφε δημόσια έγγραφα ήρθε αντιμέτωπος… με τις πένες του και έχασε την παρομοιώδη ψυχραμία του. Αυτός, που όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του δεν κουνήθηκε από την θέση του, έγινε εκτός εαυτού μόλις η πένα του τον λέρωσε με μελάνι.

To πρώτο περιστατικό έγινε στην υπογραφή της ανακήρυξης της διαδοχής στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου όταν ενοχλήθηκε και αγριοκοίταξε τους βοηθούς του, που άφησαν στο τραπέζι τις υπόλοιπες πένες, ενώ είχε ήδη διαλέξει με ποιά θα υπογράψει!

Και την δεύτερη φορά στη βασιλική κατοικία του Κάστρου Χίλσμπορο, στη Βόρεια Ιρλανδία, έγινε έξαλλος γιατί η πένα με την οποία μόλις είχε υπογράψει και έσταξε μελάνι στα δακτυλά του. «Δεν αντέχω αυτό το διαολεμένο πράγμα», είπε νευριασμένος καθώς φαινόταν να τρίβει με μανία το μελάνι από τα δάχτυλά του. Η ελαττωματική πένα αφαιρέθηκε γρήγορα και αντικαταστάθηκε από τους ταραγμένους βοηθούς, προτού η Καμίλα καθίσει να υπογράψει η ίδια το βιβλίο. Και τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν από τις κάμερες και σχολιάστηκαν αρνητικότατα στα σόσιαλ μίντια.

Ο Άντριου ξαναφορά την στολή του
Το πέμπτο φάουλ του Καρόλου είναι η προσπάθεια αναβάθμισης του αδερφού του πρίγκιπα Άντριου. Ο Άντριου αποδείχθηκε μαύρο πρόβατο της οικογένειας, έπειτα την εμπλοκή του με τον παιδόφιλο Έπσταϊν. Η βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε απομακρύνει από τα φώτα της δημοσιότητας: Από την μια τον προστάτεψε και από την άλλη ξήλωσε όλες τις στρατιωτικές του τιμές και τον έθεσε εκτός των ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος, σύμφωνα με πληροφορίες σκόπευε να του επιτρέψει να παρευρεθεί στην αγρύπνια της Βασίλισσας με στολή και όλα τα παράσημα του. Μέχρι και ο Πίρς Μόργκαν από την στήλη του, στη Sun κατακεραύνωσε τον Κάρολο. Τελικά, υπό την πίεση του Τύπου, ο πρίγκηπας Αντριου εμφανίστηκε στην αγρύπνια χωρίς στολή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.