ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνεχίζονται οι διωγμοί εναντίον των χριστανών μιας και ένα νέο περιστατικό βίας καταγράφηκε στην Ινδία.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Έξι ύποπτοι που σχετίζονται με ακράιες ομάδες στην Ινδία συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος χριστιανών που διένυαν μια προσκυνηματική απόσταση 280 μιλίων.

Η ομάδα των 40 χριστιανών βρίσκονταν καθοδόν μιας προσκυνηματικής διαδρομής η οποία είναι παράδοση για δεκαετίες.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι τώρα βρίσκονται υπό κράτηση κατηγορούνται πως σταμάτησαν βίαια τους προσκυνητές και ξεκίνησαν να καταφέρονται εναντίον τους τόσο λεκτικά όσο και σωματικά.

Πέραν των κατηγοριών για απόπειρα δολοφονίας, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επαναστάσεως, αντίσταση κατά της αρχής αλλά και νόμων που άπτονται της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι δράστες αφαίρεσαν και κατέστρεψαν προσωπικά αντικέιμενα των προσκυνητών, μεταξύ των οποίων μια εικόνα της Παναγίας.

Προς υπεράσπιση του εαυτούς τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως η μεταφορά χριστιανικών εικόνων (συμβόλων) δεν επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από την πλευρά του ο π. Cyril Victor Joseph δήλωσε πως το περιστατικό αποτελεί μια συνταγματική απειλή στη συνταγματικά προβλεπόμενη ελευθερία της έκφρασης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.