ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Άρθρο γροθιά στο στομάχι φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα INDEPENDENT. Το δημοσίευμα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστησαν Χριστιανοί από τους Τούρκους για πολλά χρόνια.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο ιστορικός Benny Morris στο νέο βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο ΄΄Η Γενοκτονία των 30 ετών: Η καταστροφή των χριστιανικών μειονοτήτων από τους Τούρκους΄΄, κάνει λόγο για 2.5 εκατομμύρια Χριστιανούς οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους με τη συνδρομή τους Κεμάλ Ατατούρκ.

Παρομοιάζοντας τη Γενοκτονία με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αναφέρει πως Χριστιανοί και Αρμένιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η σφαγή διήρκεσε 30 χρόνια.

Μεταξύ των θυμάτων ήσαν Έλληνες, Ασσύριοι, Αρμένιοι και άλλοι.

Οι Μουφτήδες είχαν κηρύξει Ιερό Πόλεμο εναντίον των Χριστιανών όχι όμως των Γερμανών, Αυστριακών και Βουλγάρων.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως οι Γερμανοί πολίτες έπαιξαν μικρό ρόλο στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων ενώ οι Τούρκοι πολίτες τεράστιο στη σφαγή των χριστιανών, και ο λόγος που δεν σφαγιάσθηκαν πάνω από 2.5 εκατομμύρια ήταν το ότι η Τουρκία στερούνταν  τεχνολογικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

Σημειώνει πως εν συγκρίσει με το Ολοκαύτωμα η σφαγή των Χριστιανών από τους Τούρκους είχε πιο βίαιο χαρακτήρα διότι οι Τούρκοι ήταν σαδιστές.

Ο ίδιος ο Κεμάλ έλεγε πως ΄΄πρέπει να ξεφορτωθούμε τους Χριστιανούς΄΄.

Εν συνεχεία παραθέτει ένα ανατριχιαστικό περιστατικό που έλαβε χώρα το 1920:

Τον Ιανουάριο του 1920 η γυναίκα ενός Ιερέα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτη από τρεις πληγές από σφαίρες και μαχαιριές ενώ το 18 μηνών βρέφος της απήχθη ενώ το θήλαζε και δολοφονήθηκε με μαχαιριές ενώ το μεγαλύτερο παιδί της σκοτώθηκε με τσεκούρι.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.